Ny "vän"!

Jag är ju expert på att träffa nya människor och göra dom till mina vänner.
Dom ramlar ju typ ner på mig....
Ett lysande exempel på det är att igår hittade någon tysk mig på Skype, vi snacka lite, och lägligt nog bor han alldeles i närheten av Würzburg dit jag och Elin ska åka om några månader. Vi har redan bestämt att vi ska partaja tillsammans.
Det måst vara ödet som vill att jag ska ha Friends all over the world! Haha!

Men nu ska jag iväg och jobba på Sportis, första gången på snart ett år, hjälp jag har glömt bort allt?!
Nervpirr i magtrakterna....Wish me luck!

Kunde inte nummer 3 fått komma?

Buhu....jag vann inte!
Va skiiiitnära på 3 miljoner samt 500 000. Tänk va mycket roligt man hade kunnat göra för de pengarna!
Jag hade rest och rest och rest en massa. Sen köpt en bil och en lägenhet.
Jag får försöka igen nästa gång....
Nu måste jag leta fram nå kläder tills imorgon. Ska ju jobba i hamburgeriet på Sportis, det kommer garanterat bli jobbigt, massa folk och massa sthlmare, har nämligen hört att hotellet är fullbokat.....iiiih!!

Gnatt!

?

Ursäkta men vartifrån kommer alla folk som skrivit kommentar i mitt förra inlägg? Hur hitta ni hit?
Do I know you?

Me <3 Rutskjortan min!

Jag köpte en skjorta på Bikbok i lördags, den är jäääääättemysig men samtidigt gigantiskt. Onesize men sizen är humongously stor. Jag ser ut som en liten treåring i sin pappas flanellskjorta. Fast det gör ingenting, för jag älskar den ändå. Idag är ett underbart läge att mysa omkring i den, känns liksom lite som lodis-varning på mig, tror jag fortfarande är bakis från helgen.

Nu stan med syster! Måste in och handla till vår "Silvester-middag"!
Ps. Ikväll är det uppesittarkväll på bingolotto. Ge mig en miljon!


Appropå "dagen efter ångest."

"Always do sober what you said you´d do drunk, that will teach you to keep your mouth shut."

Ernest Hemmingway



Dagens tårdrypare.

När jag ser den här videon vill jag mest börja gråta.
Young at heart heter kören och är med kvinnor och män 60+. Historien bakom är att mannen Fred Knittle, som sjunger skulle egentligen sjunga den tillsammans med hans bästa kompis sen många år tillbaka, men denne dog kort före konserten. Så Fred bestämde sig för att sjunga själv och tillägnade låten till sin vän. Tjejerna man ser i publiken flera ggr är den bortgångnes familjemedlemmar.
Usch, det är så fint men samtidigt så sorgligt.


Tralalalaah!

Ha und Hallo mit Tante Elfriede!
Jetzt muss ich nur ein bisschen prahlen, ich bin mit der Civilisationsphase davonkommen, so jetzt bin ich stattdessen in der Weltraumphase. Pjuuh, bald ist alles vorbei...dann bekomme ich wahrscheinlich/hoffentlich mein Leben zurück. Kein mehr Spore-spielen in einge Wochen. Versprochen!!
Am mittwoch werde ich in der "Hamburgerei" arbeiten und am Donnerstag in dem Schwimmbad.
Lieber der Schwimmbad als die "Hamburgerei" (weil es reicht nach Scheiss da...), aber ich Hab´ eigentlich keine Lust zu arbeiten, aber ich brauche das Geld...

Vad jag inte heller har lust med är att skriva på tyska mer, det är jobbisch. Nu ska jag istället gå käka middag och sen vara social med min syster.
Förresten så tror jag att Perman har börjat prata....typ, oink oink som grisarna säger.

Auf wiederseeeehn och adjöken.

Överambitiöst.

Hallo! Wie geht´s?
Jetzt ist es mir gelungen die Stammphase zu davonkommen. Tjoho! Aber jetzt ist es Civilistationphase und es war auch nicht so spass....scheisse.
Heute Abend habe ich, meine Familie, meine Tante und Cousine eine Spiesekarte für Silvester gemacht. z.B Oxfile/Quornfilé, Kartoffelkuchen, Spargel, Preiselbeerecheesecake, Champange, Bier, wein und anderes mehr.
Lecker!!
Läuft nicht das Wasser im Mund zusammen...?!

Räknar rövhålen i rummet.

Igår var galet och så jäääävla roligt!
Jag har ingen ro i kroppen för att berätta om allt som hände, men vi hade skoj jag, Linda och Emma. Fast ändå inte lika roligt som Juldagen, jag och Linda kommer skratta åt den dagen för alltid!
Nu ska jag istället spela lite Spore, även fast "Stamfasen" är skittråkig, blääh. Måste ta mig förbi den till då man får bygga bilar och annat skit.

Den här textsnutten går om och om och om i min hjärna:
"Counting all the assholes in the room, Well I´m definitely not alone, well I´m not alone."

Over and out.

Mobilbloggaren

Hej! provar mig på att blogga från mobilen. Sitter i en bil på väg från sundsvall, har shoppat loss kläder för typ 800kr. Jag kommer inte kunna blogga nå mer idag, så jag tänkte bara skriva och berätta att det blir party ikväll igen! Woho! Jag, Linda, Danne och Emma ska ha ett litet glöggmingel och sen blir det nog utgång på stadt eller august. Ska bli skoj! Ha en bra kväll så hörs vi imorgon!!

Lite bilder från Julafton.

Så här såg det ut på Julafton i det Stoltzianska hemmet....vi åt och åt och åt och öppna paket.

 Mormor, Papi, Jag, Mami fikar.

 Julmaten, Mormor och Papi.

 Syrran!

 Jag gillar paket.

Juldagen....fast inte på Stadt.

Okej nu är jag redo. Två timmars Spore-spelade är bra mot bakfullhet.

Gårdagen började med att jag åkte till Linda och hennes lägenhet ungefär vid 18tiden. Vi smuttade på vin, gaggade en massa och piffade till oss. Himla trevligt. Eftersom jag "bara" hade en liter vin så blev det en sväng till Hemköp för att inhandla några gamla hederliga 3,5or som backup. Så fortsatte vi till Öster och Hannas lägenhet.
Där väntade Danne, Angelica, Mattias, Erik, Hanna, Johanna och Björn på oss och festandet drog igång på allvar. Danne mötte mig med en stooor björnkram när vi kom in genom dörren, flera månader sen vi sågs sist.
"Försvinn Danne!" - det är en klassisk fras som jag använder mig av varje gång danne kommer lite väl nära.
Efter några timmars spelade av "Sanning eller konka", Baileysdrickande och beskrivningar av Dannes favoritsexställning så kände vi oss lagomt runda under fötterna för att bege oss ut.
Var ju planer på att vi skulle på Stadt, fast dom planerna ändrade sig direkt då vi såg den långa kön, oooorka. Jonas sålde min biljett och vi drog på Bocken istället. Där var det full fart in i dimman som gällde. Köpte drinkar för över 300kr och svängde de lurviga. Blev även bjuden på en drink efter att jag visat en kille hur man sveper....alltid bra att kunna.

Efter bocken så drog jag och Linda på Zapata, där var zapatagubbarna dum i huvudet som vanligt.
En kille kom fram och sa;
"ska jag betala 200 spänn för två pizzor, aldrig!!"
"Vi har ingen växel..."
"Men det ligger ju 50kr där"
"ja...meeen."
"Men ge mig växeln då! Är du knäpp!?"
"ja, ok"


Så tänkte han försöka samma sak med mig...typ lura mig på 20kr även fast han hade växel. Idiot.

Efter Zapata drog jag och Linda hem till henne. Klockan var typ tre kanske. Så satt vi ensam i hennes lägenhet, lyssnade på musik och drack några fler öl. Efter nån timme blev vi less och tänkte gå och lägga oss. Precis när vi krypit ner under och börjat halvsova så hör vi hur dörren öppnas och nån säger "hallå". Jag flyger upp ur sängen och ut i hallen.....där står det två för oss okända killar och börjar ta av sig skorna.
"Eeeeh hej?"
"tja tjejer är det bra med er?"

Det slutade med att killarna stannade kvar och vi kokade 20%-ig glögg och snackade bort några timmar. Himla roligt!roligast var U´s strippning...maha, rev upp skjortan så knapparna typ flög. Jag och Linda skratta så vi knappt fick nån luft.
Det var en oväntad men rolig efterfest.
Efterfesten liksom....ramlade in. Eller som jag och Linda sa, "Home delivery"

Roligaste minnen:
* Min hemliga dans * Dannes sexställning * 50-åringen * Diskarn * Skjortan * "Left-overs"
MM

Tack för en härlig kväll!

Först vila, sen skriva.

Hej!
Igår var galet!! Är lite för trött och sliten för att skriva och berätta allt nu. Men kvällen var väldigt innehållsrik, och som Linda sa: "kvällen har innehållit alla känslor...verkligen"
Jag återkommer lite senare efter nån timmes Spore spelade. Då ska jag berätta allt!

Krams

Systrarna Stoltz önskar er alla gooood jul!


GOD JUL!!

Hoppas ni får en toppenbra dag allihopa!
Jag återkommer kanske senare med lite bilder....

PussHej!


Happy tree friends?

Okej, visst att granen ser lite risig ut...men jag skyller på att kortet är taget med min kameramobil.
Men nu har jag inte tid att sitta här längre, det är ju Bingolotto Uppesittarkväll ikväll, im going to win a caaar....



Granen är inte näck längre.

Jahapp, då har jag för första gången i mitt liv klätt julgranen själv. Mami och Papi är på jobbet, och Emma kommer inte fören ikväll någon gång. Så det blev jag som fick agera grandekoratör. Blev ganska bra faktiskt. Ni kan få se en bild sen om ni har tur.
Nu ska jag tömma Permans bur och sen se på film.
Soft dag med andra ord.


Woho, snart får man säga "Imorgon är det julafton!!"



 Tomte och Tomte.
Emma och Lisa.

Well done.

Vilken kreativ dag!
Har målat tavla och slagit in alla julklappar...visserligen de fulaste klapparna sen jag var 10 år, men de är i alla fall inslagna. Och ni vet väl att det är insidan som räknas, huh huh?
Av någon anledning känns det som att jag har köpt så lite julklappar i år. Liksom inte för lite pengar utan snarare till så få människor. Jag hoppas verkligen inte jag har glömt nån!
Nu är jag redo, ge mig julafton. Tack på förhand.

Och btw....jag har fixat juldagsbiljetter. Tack Krull!

Frida da vinci.

Okej, jag har fortfarande inte fått tag på nån canvasduk, och jag har inte rätt penslar och färger. Men snart ska jag måla en stoooor tavla som ska få pryda väggen i mitt studentrum. Tillsvidare ser tavlan ut så här;
Målad med akvarellfärger och på liiiten "duk".


Sjukaste drömmen.

Tror det räcker med att jag säger att jag drömde att min katt var gravid och födde en liten flodhäst. Ni vet som på reklamen på tv, dom som "bor i väggen, kommer ut i skymmningen och älskar smulor.", hänger ni med?

Idag har jag även pratat med studivägledaren på Umeå universitet. Jag är på väg att byta till lärarutbildningen, tro det eller ej. Undra hur det kommer att gå, jag som har "scenskräck".
Jag är också lite osäker på vad mitt andra ämne ska bli, inte precis som att jag är särskilt bra på något annat. Engelska kanske? Ah pjuh.
Fast än kära vänner ska jag inte grusa mina drömmar om att bli tolk. Dom är bara uppskjutna lite. Och jag håller på att bygga ett litet "safety-net" under dom....utbildad lärare.

Nu ska jag luska igenom kylskåpet, mums för att det är proppfyllt med smaskigheter som jag inte unnar mig uppe i Umeå. Toast, ost och marmelad, here i come.

Do or dont.

Heeeeemma!
Just nu är jag i valet och kvalet. Köpa biljett till stadt på juldagen, eller inte köpa biljett? Känns ju ovärt att stå där utanför och frysa flera timmar (läs nyktra till) innan man äntligen kommer in och det är en timme kvar innan de stänger. Aja, det är ju fortfarande några dagar kvar, än kan väl inte biljetterna vara slut? Eller?

Sitting on the bus, minding my own bis.


Vi ses igen.

Woho!
Snart är det hemfärd, ska bli mysigt att komma hem och slappa. Förutom att få träffa Mami och papi, alla sex katter, Kasper och min lilla älskling Perman så är ju lagad varm mat är inte heller fel. Av någon anledning ser jag mest fram emot Potatisgratäng och stuvade makaroner, Mums!

Igår blev det inte riktigt som planerat, men vi hade roligt i alla fall! Tanken var att vi skulle på korrefest men när vi väl kom dit var det inget party, så då drog vi hem till mig och tittade på film istället.
Strax innan två ringde Ajlin (Elin) från Skell och jag och Max pratade med henne på skype ända tills hennes kära dator dog, de tre musketörerna var tyyyyyp samlade igen.
Hur som haver så var det i alla fall en kul kväll och en bra avslutning på Umeå för det här året.

Förresten, är det någon som har koll på vad jag har för bokningsnummer till Ybussen?! Iiih, leta, leta, leta.

Hejdååå, hörs på bussen! ....om jag hittar numret och kommer på.


Nej "Andrea" jag är inte intresserad.


Ååååh jag blir less.
Less på random folk som skriver "hej läs min blogg!", eller "Hej klicka på den här länken och bli medlem....blablabla". Nej tack, hade jag velat läsa din blogg hade jag letat upp den. Hade jag velat sponsra dig så att du tex kan få gratis biocheckar så vore det ju mer troligt att jag gör det....om jag överhuvudtaget känner dig!!
       Less blir jag även på kedjemail....vet ni hur många små döda flickor jag skulle ha vid sidan av min säng nu, på grund av alla mail som jag inte skickat vidare till 10 av mina vänner. Ett dussin säkert! Men det kan jag lova er att jag inte har. Så det är ingen idé att skicka sånna mail eller sms till mig, dom raderas direkt. 
Ovärt är ett passande ord.

Imorgon är det hemfärd mot Hudik och skogen, men nu ska jag iväg på galej med den nya "Jul"-xcider.
Ha en trevlig lördag!


Sweet.


Dom kallar oss "De tre musketörerna"!


Pust.

Åååååh trött. Jag skulle ta en snabb liten sväng ner på strömpilen för att gå på systemet och kolla lite i affärerna. Det tog ca 45 min att gå ner, och minst lika lång tid att gå tillbaka. Fy farao vad jobbigt det är med min jävla specialsko.
Nu är jag hungrig så det blir matlagning och sen lite fixning inför party ikväll.
Sista partyt i Umeå för mig....i alla fall för det här året.

Seeeenare.

Är det jul snart?

Nu vill jag att det ska bli julafton. Saknar Perman, Kasper och alla katter där hemma. Ska bli skönt att få komma hem och gosa järnet med dom. Ångrar nästan att jag beslutade mig för att åka hem på söndag och inte imorgon.
Förövrigt så hade vi en riktigt trevlig fika med korren idag. Känns tråkigt att nu när vi har så trevligt tillsammans och alla blivit så bra vänner så ska två stycken flytta härifrån, buhu. Får hoppas att de nya är minst lika roliga som Daniel och Anders!

Undra om det blir lugnt idag eller om det blir nå partyparty, har inge sprit hemma så i så fall får det blir 3,5or från ica. Går ju det med. Lär ju ta en dusch först, har sett ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" hela dagen.
Också mår jag illa, har ätit för mycket godis...

L8er

Nytt Nickname.

Igår var det roligt. De tre musketörerna var ute på äventyr. Vi hälsade på Kalle och Danne och sjäng singstar och drack vin i hundranitti. Därför är dagen lite förskjuten och jag är lite seg....känner jag behöver vatten.
Återkommer senare.

Hejdå.

20? oh yes.

Nu har jag julshoppat klart alla julklappar.....duuuktigt va!? Gick från noll till hundra på bara några timmar.
Två av klapparna kräver lite extra pyssel, så det ska jag sätta mig med nu. Känner mig kreativ!
Var förövrigt på systemet idag, och hör och häpna, jag behövde inte visa leg....vuxenpoäng på det.
Ikväll blir det myspys med Elin och eventuellt två tyskar, ska bli skoj, har inhandlat glögg och allt!

Herrå så länge.

Pjuuuuh.

Som jag kämpa! Men nu efter snart två timmar slit är det i alla fall en ny header här på bloggen, awsome!

Vad tycker ni?

Congrats.

Bonde söker fru är över.
Näsviks-killen Elias blev vald! Det är ju himla trevligt för honom, men....
Om jag ska vara ärlig utan att verka bitchig så tycker jag inte att hon bonden är särskilt vacker....varför blundar hon jämt? Men jaja, hon är säkert snäll...
Emelie (som är typ granne med honom) ska försöka luska ut om de fortfarande är tillsammans. Jag återkommer så fort jag fått höra något.

Ciao.

Friendship.

Jag har två nära vänner, dom ställer alltid upp för mig när jag undrar något eller behöver hjälp att backa upp en teori jag har.
Tack Google och Youtube för att ni finns där!!

Mahaa!!

Firar-fika.


Lyyyycka!

Med datorn i knäet ska jag torka mina blöta jeans...
Varför regnar det? Tell me. Ska inte det här vara "riktiga" norrland med härlig snö? (och ja, jag säger härlig snö....för vad som helst är bättre än regn.)

Nyss hade jag ett lyckligt moment. Det var när LärarAnita talade om för mig att jag fått G på översättningstentan! Awsome juhe! Slipper jag göra omprov, tjoho jag är glad! Och hur kan man bättre fira det här än med att springa på Ica och köpa sig en solskensbulle?! Så det är precis vad jag ska göra, så fort jag proppat tvättmaskinen full med tvätt.
Wooooooohoooo!

Mulle en av mina sötiskissar får visa hur glad jag är....sååååå glá!


Axe

Snart ska jag iväg och ha prov, men vet ni vad jag tänkte på igår innan jag somnade. Duschdraperier!
Sådana kan konstigt nog vara läskiga, ni vet om dom hänger helt utsträckta och täcker duschutrymmet eller badkaret. Kommer jag in på en toa med duschdraperiet förhängt så blir jag genast lite skrajsen och måste försiktigt kika bakom det så att det inte står någon yxmördare där redo att gå barsärk.
Särskilt två kompisar har en tendens att hänga för draperiet, och de bor faktiskt i samma hus, hos dom är alltid toabesöket liiite läskig. Dessa två ska jag nu "hänga ut", Maria P och Elin....ni har troligen yxmördare eller andra hemskheter bakom draperiet. Så ni vet.

Det där lät töntigare än jag väntat mig...men jaja.
Snart prov, ska försöka titta igenom papperna lite nu. 
Wish me luck!

Mein neue Liebling...

Okej nu har jag hitta en ny eller ska jag säga en till liten sötnos utöver Justin Bobby som jag har en crush on.
Har precis sett klart den nya filmen "Twilight" och jag måste ju säga att en av de två huvudrollsinnehavarna är en hottie. 
Se bara på bilden här nere, han har ett lite konstigt utseende och visserligen är han vääääldigt blek, men han har liksom säregna drag. Och att va säregen is a good thing. Gillar det lite konstiga håret, läpparna och den udda näsan. Het.
Han är ju som ni kanske redan vet vampyr....men jag skulle inte ha något emot att bli biten i nacken av den där karl!
Så nu vet ni att det finns ögongodis i filmen....så hijdihopp, spring och kika!!

 Puss o natt.

Tysk humor.

Det här är väl roligt?
Haha, jag och Elin tyckte i alla fall det då vi knåpade ihop den!


"Ha und hallo mit Onkel Frei, hallo alle Kinder jetzt ist Kindersendung,
guck mal hier was Onkel Frei herausnimmt, zwei Äpfel und eine Banane,
und so haben wir uns eine Geschlechtsorgane gemacht!"



Det är alltså Farbror Frei på tyska....kul va?

Tyska Litteraturhistoria.

Precis hemkommen från Lindellhallen. Jag och Elin har suttit där och varit duktiga och fördjupat oss i tysk literaturhistoria hela dagen. Eller ja.....hela tiden kanske vi inte varit duktiga, Elin har haft Damp idag....eller kanske Dampf. Imorgon är det prov.
Elin är på väg hem nu för att ge första hjälpen åt sin dator med hjälp av min som hjärtmaskin. Good Luck!

FB

Jag är fortfarande vaken. Men nu ska jag sova.
Jag ska erkänna en till sak, jag har blivit fejjan-beroende. Har varit det i typ en vecka nu, måste logga in där och kolla så att det inte hänt nått, det tråkiga är att det nästan aldrig har. Buhu. Låt beroendet gå över, helst nu.

Godnatt och sov gott.

Och förresten....R.I.P Elins dator som tydldigen har dött.

sutur.

Jag glömde förresten säga att jag ju var på vårdcentralen för att ta bort stygnen idag.
Men tji fick jag, för foten var för svullen så hon vågade bara ta bort 3 av 7 st. Jag ska alltså tillbaka på fredag och ta de 4 sista. Det gjort i alla fall inte så ont som jag var rädd för att det skulle göra. Kändes som hon skrapade på huden med en nål samtidigt som när man drar av ett plåster...typ.
Svårt att förklara.

My Week:
Imorgon är det pluggdag med Elin.
Onsdag är det prov i litteratur.
Torsdag är det julshopping med Elin och på kvällen party?
Fredag .....? Party ?
Lördag är det fika med korren....sen party?
Söndag är det dags att åka hem till Älvis igen!


Faaaaan!

Jävlarfanskitfanskit, kuggade på textproduktionstentan.
Ordförråd bra, argument bra, ideometik bra, upplägg bra....men grammatik dåligt. Så jag fick IG.
Kul. Läraren hade till och med skrivit på lappen jag fick "Men på omprovet går det nog bra...." Tack liksom.

Nu är jag depp och hängläpp.

Såret ser ju tiny-tajny ut.

Living in denial. Japp det är var jag gör just nu, denajlar att det är idag jag ska ta ut stygnen ur foten. Gör sånt ont?
Känns ju lite läskigt.
Någon förresten som har sett alla mina litteraturseminariepapper? Ser ut som en orkan i mitt rum, papper överallt, undra vikka som är användbara. Att lista ut teman i böcker och historia är inte riktigt my cup of tea.
Okidoki, ska samla ihop alla papper nu.
Men håll tummarna idag kl 15:30, då ryker trådarna i min fot....och kanske specialskon? Hoppas!
Förresten, inte den fräschaste bilden jag laddat upp kanske. Smygtog den förra veckan då jag la om såret. Frankenstein.


Tjarå.

Hej måndag den 15 dec kl 01:15.

Maha! Det blev så att jag såg Madagaskar ändå.
Sexigaste flodhästen evah är ju Moto Moto....rösten görs av Will.I.Am och låten är ju roligast! Ska bli min ledsång, "Big and Chunky"!
Kunde helt enkelt inte låta bli att slänga in ett lite klipp innan jag susser. Grrr.

"Moto Moto is in the house...." 



Ice ice baby.

Kvällens sista inlägg får bli ett tips.
Den godaste glassen just nu är lätt, Sia´s Lemon Curd med små marängbitar i. Mumsfillibabba!
Try it vettja!
Nu ska jag lägga mig till rätta och antingen se vampyrfilmen Twilight eller sötisfilmen Madagaskar, skratta? eller inte våga somna? 
Sov gott sötnötter.


Inte lycklig längre.

Jävla Bingolotto. Kan jag inte få vinna?

När jag var barn...

Jag är lycklig nu. Har hittat en filmsnutt jag har letat efter i flera år.....åååh Nostalgi is the shit!

"Bagare Bengtsson här i stan
han har bakat en krokan
 fyra rum och ovanpå
där har bagaren en vrå
där han sover på en plåt till klockan två."




Biiiiingooolotto!

Jag har precis fått ett infall. Jag ska spela Bingolotto ikväll, ska faktiskt iväg och köpa mig en lott nu. Och en muffins.
Önska mig lycka till, jag satsar på att vinna en resa till nått varmt mysigt land.

Yesterday, all my trouble seemed so far away....

Gåmorron gåmorron!
"Dagen idag är en märklig dag, den är din, gårdagen föll ur dina händer, du kan inte giva den mer än du redan givit den....." Den här lilla dikten och dess fortsättning på några rader sitter broderat på en tavla hemma hos min mormor, den har suttit där så länge jag kan minnas och är inprätad i skallen på mig. Samma är det för min syrra, ibland ploppar den upp i skallen på någon av oss, och direkt stämmer den andra in. Det här känner jag nu kunde lätt ha varit inledningen till en bok om onödigt fakta över Frida Olivia Johanna Stoltz....

Men hur som helst! Igår var skitskoj! Vart ju en lite oplanerad utgång med Therese i min korre och massa Sjuksyrror (klassisar till henne). Direkt när jag kom dit så blev jag lite nervös, kände inte en endaste men sen så lossnade det! Träffade konstigt nog en kompis hemifrån och hängde lite med han och hans kompis, sen kom även Daniel och Andreas från min korre, så det blev en mini-korrefest!
En liten japan?Thai?Kines? va äcklig efter mig men jag slapp undan, pjuh för det.
Drog med Thess på Corona och träffade Elin med friends där! Hängde med Elin resten av kvällen och vi lyckades smita in gratis på NH utan att betala och före kön. Tralalaaa!
-"Vart är era stämplar?"
-"Vi fick ingen...."
-"vart är er garderobslapp då?"  (för vi kom utan jackor...dom hade vi kört ner i väskan...)
-"Vi lämnade jackorna i bilen"
-"Men vi känner inte igen er!"
-"Ska vi hämta garderobslappen då?!"
-"ja gör det."
Så smet vi iväg ur synhåll och ringde till Micke, Elins karl, han hade redan varit där, så han kom ut med stämpel och garderobslapp....lappen tog vi och tjofaderrittan tango så kom vi in! Vakten sa till och med;'
-"Här! Nu har vi hämtat lappen i bilen...!"
-"eeeh....ja ha ni gjort er så mycket besvär så får ni väl komma in, även fast ja inte känner igen er."

Så vi kom in och shakade lite ass tillsammans med Micke och hans kompisar. Sköj!
Vid stängning började promenixen hem. Micke och Elin fortsatte mot Baloo och jag själv knallade hem, men precis när jag skulle sätta nyckeln i dörrn så ringde Max och frågade om jag inte ville med på Efterfest....och jag är ju inte den som är den om man säger så.
Hamnade nånstans på fysikgränd med alla Irländare/tyskar/svenskar som vanligt och det va väl skoj, lite mysko folk bara, till exempel en jättetjock karl som började blås på mig och fråga om hans andedräkt luktade ostkrokar. Ehh, fresh!
Och i köket var det stripp-poker. Ni vet det gamla vanliga. Maha!

Men nu orkar ja inge mer, och ni orkar säkert in läsa nå mer heller. Så Natti!

Förresten så kommer  Linnea snart och ska hämta Perman, han ska få åka hem över Jul. Kommer ju sakna honom de dagarna vi är ifrån varandra. Buhu! Päääran!

Adjöken!

Party igen.

Det var meningen att det skulle bli jag och min Bridgeblandningspåse men nu blir det fest istället. Med therran i min korre. Vi ska till Berghem snart, så det är väl bäst jag sätter fart.
Har två st 3,5er och en st 5,2, kommer bli lugnt med andra ord.

Ha de!

Roligt eller roligt?

Det finns mycket man kan göra på en fredagskväll. Medan jag hade en trevlig kväll med klassisarna och några tyskar så roade sig någon annan med att hänga upp cyklar i träd, det kan ju också tolkas som roligt?


Dissing.

Jag kom precis ihåg en rolig sak från igår!
Att vara kryppling med omplåstrad fot och specialsko är ett mycket effektivt sätt att få bort raggande killar på. När vi var på E-puben, så satte jag mig ett tag vid borden för att vila foten, och då kom det fram en kille till mig och typ "Hej, vad heter du, har du roligt? Vill du dansa?" Då var det bara att peka på fossingen och säga, "Nej tyvärr, kan inte. Hejdå!"
Väldigt effektivt!

mm

.

Värdo.

"Geh doch zu Momo!" ..... Ja jag tror ja måste.

Party-arty is going out!

Ikväll är det fest, skulle vara klass/tyskfest men tyvärr så är vissa folk jobbiga och säger nej i sista sekunden, andra skriver att "de har glömt att de skulle på en annan fest...". Men skit i dom, dom får skylla sig själv! Vi kommer nog ha jäkligt kul ändå, och jag ska bli på lyset, rund under fötterna och kalas, som det så fint heter.
Snart EPP och buffé, mums!
Ses vi i dimman?!

Dagarna ilar.

Jisses, imorgon är det Lucia. Va fort dagarna går, snart är det jul igen!
Det kommer antagligen inte bli så att jag ser något Luciatåg i år....igen, förra året var ju jag och Emelie i Stuttgart och då blev det inte heller nå Luciafirande. Jag är sugen på att gå i kyrkan och höra julsånger, det är så mysigt.
Vem vill med och leta upp ett Luciatåg imorgon med mig?

Nu ska jag iväg och köpa godis, så jag har något att knapra på, för sen är det dags att hoppa iväg till ÖP och skriva översättningsprov. Oj så bra det kommer gå! Not.

Om lagd fot hos sjuk syster.

Vackert att jag glömde mellanslaget i förra rubriken, så jag bjuder på den här rubriken med!
Särskrivning is the shit.

Kom ganska precis hem från Vårdcentralen nu iaf, fick foten omlagd av en sjuksyster som var väldigt....eeh, mesig. Det var typ jag som fick säga åt henne hur hon ska göra, hon var inte så auktoritär som man vill att läkare och "sånna folk" ska vara. Men foten är ju i alla fall omlagd nu, och på måndag kl 15:30 ryker stygnen, tjoho! Längtar tills jag får gå i normla skor igen och slipper min lilla blåa kardborresko. Mihi.

Nu måste jag ta och röjja bordet lite, Elin kommer nämligen om nån timme och då ska vi försöka plugga lite, har ju prov imöra som ni kanske redan vet.
Ska bjuda på en ruskigt bra låt, det är Linda Å som har tvingat på mig den, and I like it. Så vassegó!


Volbeat - Maybellene I Hofteholder




Herrå!

En svenskvårdcentral.

Ring ring ring ring
- Hej, det här är Ålidhems Vårdcentral, Har du hjärtbesvär eller har råkat ut för en olyck kan du på vardagar ringa vår akuttelefon....vi annat problem, dröj kvar.
Dröjer.
- Vi kommer att ringa dig kl.....14:10, på nummer 070*******, är du nöjd med den bokade tiden kan du nu......lägga på.

Jahapp, bäst man ser till att vara tillgänglig kl 14:10 då!

Kärlek.

Den här reklamfilmen är så fin, jag blir gråtfärdig varje gång!
Så sött, vackert och genomtänkt på samma gång. Iiih...snyft. 



"But I see your true colours
Shining through
I see your true colours
That's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colours
True colours are beautiful,
Like a rainbow"

Elfrie-he-he-he-dee!

Här är min nya favorit låt....not.
Men den är lite rolig.

Boombusters - Elfriede



Herrå!

Svullen tjockisfot!

Min fot ser konstig ut. Jag tror jag måste iväg till vårdcentralen imorgon så dom får lägga om det, det ser verkligen inte bra ut, svullen, intorkat blod och typ....eeh...plåster som blivit alldeles stenhårt. Do I make any sense?
Känns lite ofräscht och jag vill inte få nå jäkla infektioner, så imorgon blir det till att skutt-skutt-skutta till vårdis.
 Imorgon måste jag och Elin plugga lite också, och jag ska försöka ta mig upp kl 7 och tvätta och sen städa...pysseldag alltså.
Nu ska jag koka te och se på lite tv, senare ikväll blir det filmtime! Tänkte se "I am Legend" med Will Smith, är den brao?

Tjarå.

Ingen tvättmaskin till övers.

Jahapp, fullbokat i tvättstugan typ hela veckan, får försöka ta mig upp kl 7 imorgon, det var den enda tiden som fanns kvar, va skoj. Jag är som en walking dead den tiden på dygnet.
Nu är det lunchtime, ett försöka till dusch och sen plugg!

Tjarå.


dusch,plugg,tvätt imöra.

Oj, hela min dag är typ förskjuten, jag tittade nyss på klockan och trodde typ att den skulle vara halv elva kanske....inte tio i ett!?!
Nu är det dags att skutta i säng, imorgon är en stor dag, jag ska nämligen försöka mig på konststycke att åter igen ta mig in i duschen. Ni ska veta att det inte är det enklaste att paketera in en fot i platspåsar och sen göra sitt bästa för att inte dränka den i vatten. Ett kämpa är vad det är, särskilt när man inte kan stödja riktigt på den.
Jag måste även försöka tvätta lite, vill inte att det ska vara världens största tvätthög här på fredag när det kommer massa folk hit. Tänkte även att jag skulle försöka städa garderoben, för just nu ligger nämligen alla kläder hullerombuller där inne.
Ordning och reda, löning på fredag...i wish. 

Men nu susse!


Pauken.

Har faktiskt varit ganska duktig idag och suttit och pluggat på universum med Elin och Sebastian, även Max joinade efter ett tag. Blev i alla fall mycket gjort, även fast det krävs en massa mer plugg inför provet på fredag. Imorgon blir det till att plugga in verb, passiv form och massa annat jox, kul.
Det är jobbigt att fokusera på provet på fredag förmiddag när man bara längtar efter eftermiddagen med middag, fylla och klassferre!
Nu ska jag krypa ner under täcket, för det är jädrigt kallt i mitt rum.

See ya!

Filmtips!

Det är inte ofta man skrattar rakt ut när man är ensam hemma, det brukar i alla fall inte jag göra....inte fören igår! Jag såg "Zack and Miri make a porno", så himla roligt, skrattade högt rakt ut flera ggr. Det är ett riktigt bra filmtips, i alla fall om ni har lika konstig humor som mig, humor som innefattar under-bältet-skämt osv. Se den vettja!

Usch, nu fasar jag för att ta mig till skolan, kommer bli jobbigt. Får nog se till att stanna på vägen och ta pauser.
Adios.


Visdomsord på Boston tea Party.

Kan inte rumpan få ha den färg den har?!

Damn.

Fan! Jag missade programmet "Halv åtta hos mig", får trösta mig med en kopp African Rooibos.
Snyft.

Home made pizza.

Usch vilken värdelös dagen. Har inte gjort nästan något vettigt på hela dan.
Känner mig trött, sliten och seg, jag tror det är på grund av alla tabletter jag tar mot fossingen. Hoppas värken snart försvinner. Jag har i alla fall varit duktig och lagat pizza idag, inte köpt hem nån skit, nej lagat från scratch, duktigt. Gott blev det också, kanske tar med till lunch imorgon, well see.
Efter skolan imorgon ska jag och Elin sitta kvar och försöka plugga lite, kan behövas med tanke på det stundande provet i översättning på fredag. Fy fanken.

Jag längtar tills på fredag då allt är över....

Keep jumping jumping jumping.

Oj vad tid det tar att skutta fram på kryckor. Att ta mig från peddis till ÖP tog typ 25 min, det brukar liksom ta typ 10 min...sjukt. Jobbigt är det också, höftkulan är alldeles knas på vänsterbenet för att den får ta så mycket tyngd själv. Jag ska lägga ner det här med kryckhoppning så snart som möjligt, förhoppningsvis redan imorgon.....läk foten läk!
        Joo, provet då? Gick som förväntat. Dåligt. Hade ingen koll på något av det jag svarade utan gissade mest. Kanske kan jag få nån poäng här och nån poäng där, men knappast för att få G. Jag satsar för fullt på omprovet istället!

Nu ska jag lägga mig i min nya säng, äta en mandarin och läsa två texter som vi ska diskutera imorgon. Kul.
Något mer som är kul är att vi har prov på fredag igen. Kul times two.

Herrå!

Dålig humor såhär på kvällskvisten.

Haha roligaste "skämtet" på Wallander nyss.....En kille tar fram sin pistol och en annan frågar:
-"Vad är det där?"
-"Det är läkerol.....Makes people talk!"

Haha.

Ingen hästens men...

Usch, än har jag inte blivit nå klokare på grammatiken....men däremot har jag fått en ny säng! Tjoho!
Min kurre ska flytta från Umeå och har ingen användning för sin säng, så nu har jag fått låna den, awsome ju. Mycket skönare och större (120cm) än den jäkla korresängen jag har sovit på sen i september.
Tack tack tack!
Samtidigt så är det såklart tråkigt att Lisen ska flytta, kommer bli tomt utan. Du får komma upp och hälsa på massa istället, eller hur?
Fisen och Lisen!


jag har kastat in handduken.

Jag tror inte jag riktigt förstått att vi har prov imorgon, för jag har ingen panik, och det även fast jag inte kan ett jota. Jag tror det beror på att jag är helt inställd på omtenta.
Det suger att jag skulle opereras precis veckan för massa prov.
Bläh.

 

En banan för besväret.

Adjektivflexion och satser i passiv.....när ska det lossna?

Förövrigt så skuttade jag ner på Ica för någon timme sen, jag ska säga er att det är inte det lättaste att handla med kryckor, svårt att få med sig sakerna till kassan. Det slutade med att jag kom hem med en klase bananer i alla fall, och det är ju bättre än ingenting.
Jag fasar för att städa rummet inför klassfesten på fredagen, kommer bli jobbigt att springa runt med dammsugaren osv, Pjuh!
Men nu tror jag det blir lite kokoste och mormors goda chokladkaka, gott!

Smärta

Alltså idag är det inte nådigt, fy fan i hela helvete vad ont jag har i foten! Det känns som att kroppen håller på att försöka stöta bort skruven ut genom huden. Aj Aj Aj! Jag ligger fortfarande i sängen med nattlinne på, skulle behöva duscha och plugga, men inget blir gjort.
Jag kommer kugga på tentan, går ikke att plugga i de här förhållanderna.
Och det är hela två timmar kvar tills jag får ta smärtstillande igen....åååh!

Happy Birthday!

Vad är det för dag idag? Vad är det för dag idag? Jo det är ingen vanlig dag, för det är Lisas födelsedag, hurrahurrahurra!!!

Grattis på födelsedagen stumpan!


 


Skruvat.

Förresten så glömde jag berätta att kirurgen satte in en skruv i min fot igår, och när han berättade det var det första jag tänkte, "ånej det kommer tjuta när jag går genom tullen!!" Piiip piiip piiiip piiip!
Usch, det är ju äckligt att tänka att jag har något främmande i kroppen!

En hel novell om min Operation.

Jaoo, är ni nyfikna på hur operationen gick igår?
Jisses Amalia den var utdragen, kom dit kvart över åtta, fick en morgonrock, ett par strumpor, och ett hårnät, efter det fick jag sitta ner och vänta lite eftersom jag var lite tidig. Höll på och skratta ihjäl mig när jag hade tagit på mig alla klädesplaggen, såg ut som jag vet inte vad, en blandning mellan mattant och dragqueen kanske?!
      Halv nio kom en sköterska och satte en nål i handen på mig (där dom senare skulle spruta in glukos, medicin mot illamående, smärtstillande och tillslut sömnmedel), och doktorn kom in och ritade lite på mig så han senare skulle veta vilken fot det var han skulle hugga i, efter det fick jag gå och sätta mig igen.
      Där i väntrummet satt jag sen 4½ timme!!!  Jag frös som en stucken gris i min lilla morgonrock, Inte hade jag fått äta eller dricka något på hela dagen heller, utan senast jag åt var på kvällen innan typ kl 10.
En av sjuksköterskorna kom i alla fall så småningom och gav mig glukos intravenöst, och jag kände den kalla vätskan i hela armen och kroppen. Jag vet inte om det var för att det gick för snabbt eller om kroppen inte var beredd på det, för helt plötsligt mådde jag jätte illa och kände att jag var tvungen att ta med mig stången med droppen och springa på toa, allt för att inte spy mitt i väntarummet med alla andra. HUr som haver han jag inte särskilt långt innan jag blev alldeles snurrig och allt svartnade för ögonen, jag hann få ur mig "ursäkta. ursäkta" innan jag föll ihop på golvet. Som tur var så var sjuksköterskorna framme hos mig ganska snabbt, så jag slog aldrig i skallen i marken.
Dom lyfte upp mina ben i luften och efter ett tag vaknade jag till så pass så jag kunde ta mig upp på en säng dom ställd där bredvid. Så där fick jag ligga och vila tills narkossyrran kom och hämtade mig.
      Väl inne på opertationssalen så gick allt skitsnabbt. Lägg dig där, ta av strumpan, nu får du medecin här, EKG här, klämma på fingret här osv.
-Är du redo för sömnmedlet Frida?
- Ehh jaa...
- Då kommer du känna dig lite yr i bollen, och kanske rusar hjärtat lite. Okej tänkte jag, men inget hände....eller jo, efter ett tag kändes det som att vara full, snurrelisnurr!
- Du kan sluta ögonen om du tycker det känns bättre.
- Ok.....ögonen stängda.
- Godnatt Frida!
-Gooodnaatt.....

- Frida nu kan du vakna!
Va? Tre timmar hade gått och jag hade inte märkt någonting.
- Har du ont?
- Jaa...
- Här ta det här tabletterna... Vill du vakna eller sova lite till?
- Sova.
- Ok, sov gott!

En timme senare kom hon igen och gav mig tabletter, vill du upp nu och äta lite kanske? Jaaa!!
Hon skjutsade in mig i dagkirugmottagningsrummet och där fick jag kaffe och hela två smörgåsar, mums, gott att äta efter flera timmar utan varken mat eller vatten!
Ca en timme senare kom mami och hämtade mig, massa bök med att få på strumpor och byxor utan att dö av smärta, men det gick. Mami fick även skjutsa ut mig i rullstol, det va sköj!
Just nu skuttar jag runt på kryckor, men för hoppningsvis slipper jag det om bara några dagar!
Om 10 dagar ska stygnen bort, iiiihh, det betyder att jag måste ha den "fina" sandalen jag fått, på mig på klassfesten! Mahaha!

Undra om ni orkat läsa allt. Kanske inte det mest intressantaste ni läst....
Snart bil med faster och farbror upp till Ume igen.

Herrå!

Hemmavid.

Yäääääs då ligger man i bäddsoffan hos mormor då, här är det alltid tryggt. I tre och ett halvt år har "lillrummet" här varit min boning under tiden ja gick på gymnasiet och sommrarna jag jobbade. Klockan som ticktackar och värmen från kaminen. Mys!
Mormor bjöd på smaskig chokladkaka, och jag blev absolut tvungen att sno receptet, vem vill baka inte nu på söndag men nästa?
Det är förresten skönt att vara hemmavid lite, och höra att alla andra prata "normalt", inte är det någon här som reagerar på att jag tex  säger "Prater, susser, leter" Osv. Normalt normalt!

Nu sussa... dom börjar karva i mig kl 08:30 imorgon, och mormor har sagt att hon ska bjuda på taxi ner på sjukhuset, snääällt!

Godnatt!

On the bus going south.

Nu sitter jag på bussen på väg hem, fy fan för att plugga, har hållit på i typ tre snart fyra timmar nu, och inte blir jag nå klokare för det. Jälkla begrepp jag inte förstår mig på!
Förresten så ringde jag sjukhuset nyss, det visade sig att jag ska.....sövas! Ojoj, hur känns det egentligen? Hanna i min klass sa att det kändes ungefär som att vakna upp ur en riktig rejäl baksmälla, inte trevligt! Men det ska nog gå bra.
       Klockan 8:30 ska jag vara på plats, och innan det ska jag ha fastat sen 00:00 inatt, tvättat håret med någon konstig tvål och tvätta bort nagellack och smink. Fin man kommer vara, not. Inte konstigt att alla patienter på sjukhus ser så grå och sjuka ut....så blir man utan smink. Haha, shit vad jag blev ytlig och fisförnäm helt plötsligt, känner mig lite som blondinbella. Usch och fy.

Nä men nu är det dags att ta tag i pluggandet igen, är ju framme om typ 1½ timme, då ska jag och Linda smaska pizza, ska bli gott!

Herrå!

Lokalbedövning eller sövas?

Guten morgen! Idag ringde sjukhuset mig och frågade massa om allergier, vikt, osv, det är så dom ska kunna avgöra om jag ska få lokalbedövning eller sövas. Ojoj, får veta senare idag, vet inte vad jag hoppas på längre...
Förövrigt så är det idag jag åker hem, har 5 timmars bussfärd framför mig, så ring gärna vettja! Är hemma i Hudik typ kvart i sex. Måste pluggaplugga på bussen, ingen tid till att sova. Nästa vecka har vi två prov....i det värsta! Översättning och grammatik, bläääh!
Men nu måste jag iväg till ica och köpa mig frulle, har visst inget hemma...och känns inte så lockande att trycka lussebullar och pepparkakor igen. mihih.

Här är en bild förresten, peppisar, katter, vit glögg och julmust!



Julbak...igen!

Precis kommit hem från julbaket hemma hos Elin, riiiktigt trevligt, det var vi brudar i klassen! Mumsiga lussekatter och perfekt brun"brända" pepparkakor. Provade även en ny glögg, "Tindra med smak av lime och vitchoklad", den var faktiskt godare än den traditionella glöggen, inte lika söt liksom.
Kommer kanske lite bilder upp imorgon...om jag orkar, annars så kan ni ju alltid gå in på Elins blogg, Eliste.blogg.se, hon har säkert lyckats ladda upp lite bilder redan.

Nu ska jag tömma Permans bur, och sen blir det till att sussa, tröööött!
Godnatt

.

Jag ogillar svensk sjukvård.

Grus, slät sten och löv...idag händer det grejer!

Den här reklamfilmen är skönast på jorden!

 

Bullfest bullfest hela dan!

Sååå såg ni julkalendern? Jag va faktiskt vaken klockan 7 och tänkte se den, men hann somna om innan det började.
Nu ska jag bjuda på lite kort från helgen tänkte jag, tyvärr är det bara kort från mobilen så det är kanske lite suddigt. Men visst ser lussekissarna smaskiga ut? Och där är en bild på när jag förlorade min hockeyoskuld, Modo - Färjestad, och en stekande lasagne i ugnen, gooood!

 

Nu UB, måste skriva ut lite papper.


Morgonpigg?

Klockan 7:15 sänds det första programmet i julkalender, ska du upp och titta?


RSS 2.0