Somnade på Ub.

Satt på skolan till typ 17 och läste och läste och läste. Till en början när jag först kom till Ub så läste jag så mycket så jag somnade i en fåtölj. Då kände jag att jag var tvungen att sätta mig på en pinnstol med ett bord framför mig och se till att hålla mig vaken. Det gick mycket bättre. Inför tentan på fredag har jag "bara" 150 sidor kvar i en bok, och 300 sidor kvar i en annan. Awesome. Ska dit och läsa imorgon igen, då blir det ett monsterpass mellan 10 och 20....eller tills jag är klar. Iiiish. Som tur är så får jag lite sällskap av Anna. Håll tummarna bara för att vi pluggar mer än vi snackar!


De här är förresten Wilmas favoritgodisar som hon får då hon är duktig. Hon slukar dom på två sekunder. Så har du en voffsing kan det va ett tips på gott och uppskattat snack. Dogman Professional (Hjärtan).




Mardröm och tentaplugg.

Godmorgon! Jag startar dagen med ett glas varm oboy för att rösten ska hänga med, till det blir det två riskakor och lite hårt tunnbröd. Mums! Det är nått med julstämmningen och att käka tunnis.
Jag hade förresten en helsjuk dröm inatt, eller iaf nu på morgonkvisten. Jag drömde nått om att det var äckliga människor som typ var zoombiesar, fast ändå inte, som skulle bryta sig in i ett hus som jag och några andra var i. Vi blev tvungna att försvara oss med hammare och sånt, och typ försöka döda dom innan de dödade oss. Det som var lite läskigt var att de hade typ järnplattor i hjärnan så de reagerade inte ens om man slog där. Aja, väckarklockan väckte mig innan jag hann få veta om vi överlevde eller inte.

På fredag har jag tenta, så idag, imorgon och på torsdag blir det plugg plugg och lite mer plugg. Det här är nog andra tentan på rad som jag känner att jag inte har en aning om vad de kan tänkas fråga om. Måste med andra ord läsa allt.....tusen ggr.
Håller på och laddar mina mp3´s nu så jag har nått att lyssna på medan jag läser den ooootroligt intressanta kurslitteraturen.

Aja, ha en bra dag tills vi hörs igen!

sova

Vi hann en sväng på playdate idag med. Wilma fick träffa en hanhund för första gången (om man inte räknar med hennes kullsyskon då förstås), det gick faktiskt riktigt bra, tror lille Rex var en Pinscher. Och så var Noomi med såklart, Wilmas bästis. Dom älskar verkligen att leka med varandra. Tog några kort på dom i snön som jag kan ladda upp imorgon eller så. Men nu ska jag sussa, Wilma ligger redan bredvid och snusar, söthjärtat!

Godnatt!

Lite bilder från sön.

Hej!
Vilken härlig helg jag har haft! Emma och Walter kom ju upp i söndags, så va vi ute på promenad, lekte i snön, käkade god lasagne och Walter och Wilma busade. Idag imponerade Wilma stoooort på mig, av olyckliga anledningar (bland annat skola och soppatorsk) så blev Wilma tvungen att vara ensam hemma i nästan tre timmar. Trodde att lägenheten skulle vara totalt demolerad, men icke. Hon hade inte ens bajsat eller kissat inne, utan varit duktig och hållit sig hela tiden. Mattes lilla hjärta!!

Här är en liten bildkavalkad.

   

1a Advent!

Tjah, ja började adventssöndagen med att slänga ihop lite pepparkakor. Hann inte göra det förra dagen ja sa att ja skulle göra det, och det passar väl nästan ännu bättre att göra det nu?
Om ett tag så kommer syrran och Walter, tjoho! Ska bli himla mysigt att de ska hälsa på en sväng och till och med sova över! Imorgon tror ja vi ska iväg på Leos lekland innan jag börjar skolan vid ett. Ska bli roligt att se hur Wilma och Walter beter sig med varandra, kanske blir de bästa vänner, vem vet!

Nä nu ska vi nog bege oss ut på en adventspromenad, ha det bäst!

 Peppisar!

Imorgon Walle!

Hej! Det blev playdate igår, de hade sjukt kul hundarna, vi tänkte att vi skulle träffas idag med, men tyvärr har jag ägnat hela dagen åt att städa hela lägenheten. Så det får kanske bli imorgon förmiddag istället.
Nu ska jag ta och trixa till mig lite Laxpasta, ta ett glas rött och sätta mig och chilla ett tag. Efter chillet så blir det skapligt lugnt party hos Jo-hanna.
Imorgon kommer min syrra och lilla Walter, tjoho ska bli skoj!

Men nu....MAT!

 Söta Walle!

Snö, snow, Schnee.

Playdaten igår gick faktiskst riktigt bra, dock så var den andra hunden, en vit Schäfer, sjuuuukt mycket större än Wilma. Fast de uppförde sig båda två så det va ingen fara. Idag blir det kanske en playdate med en liten Australian Shepard, det beror på om vädret tänkte lugna ner sig nått. Alltså jisses vad det snöar och blåser idag. Helt stört. Imorse när jag var ut strax före kl 8 så hade det snöat över 1,5 dm under natten.
Wilma är lycklig iaf, hon äääälskar snö, det är mer än vad man kan säga att jag gör.

Idag ska sammanfattningen som jag skrev i onsdags in, har inte orkat kolla på den sen dess utan jag hoppas att det duger som den är.
Jag tror förresten att jag ska ta och julfixa lite i lägenheten idag, typ baka lite pepparkakor, och fixa apelsiner med nejlikor, det luktar så himla gott! Storstäda ska jag och johan göra tillsammans imorgon, så ja ska bara smygstarta lite. haha.
Färdig pepparkaksdeg köpte jag igår på Ica då vi var och storhandla, köpte sån förra året också då jag inte hade tid att göra degen själv. Den är faktiskt riktigt god, prova den om ni inte gjort det redan!

Så här ser vårt vardagsrumsfönster ut nu, som tur är så har snöstormen lugnat sig en aning. Fin stjärna va? Vi köpte den på Rusta igår. Riktigt fynd!


 

Wilma ska på playdate.

Wilma har varit jätteduktig idag och varit hos farbror doktorn där hon fick en vaccinationsspruta. Hon märkte knappt när han stack henne...var väl fullt upptagen med att käka godiset hon fick av honom, haha!

Nu ska vi snart ut och träffa Marie och hennes hund Elsa, tänkte att hundarna skulle få träffas och eventuellt leka av sig lite. Marie träffade jag och Johan igår då vi kom från parkeringen, vi bytte nummer och nu ska vi alltså träffas med voffsingarna. Jobbigt bara att det är så sjuuuuukt kallt ute, måste se till att klä på mig ordentligt!
Aja, måste pyssla lite innan vi kan gå ut så...

Tjipp!

väntar..

Det blev ingen klippning. Jag blev för snål samt insåg att jag måsta plugga istället för att ägna mig åt lyxerier. Så nu har jag skrivit klart övningen som ska in på fredag, eller ja, inte klart kanske, men texten är där, så nu ska jag bara låta den vila och sen läsa igenom den en gång till/eventutellt ändra nått och sen lämna in.

Så jag är fortfarande kvar på Uni, men sitter och väntar på Johan som snart ska åka från jobbet och hämta upp mig. Så medan jag väntar tänkte jag fylla i en sån här liten lista.
Enjoy.

(X) Snott den här listan
( ) Lagt till något på listan
( ) Rökt en cigarett
( ) Rökt en cigarr
( ) Rökt en Ciggarill
(X) Varit full
( ) Hånglat med någon av samma kön
(X) Varit kär
( ) Fått sparken
( ) Rymt hemifrån
(X) Haft känslor för någon som inte känt samma sak
(X) Hånglat med en främling
(X) Ljugit för en kompis
( ) Skolkat
( ) Sett någon död
(?) Räddat någons liv
( ) Varit kär i en av mina internetkompisar
( ) Spytt i en bar
( ) Ätit sushi
( ) Varit otrogen
( ) Blivit bedragen av min partner
(X) Fallit i fyllan
(X) Tagit smärtstillande
(X) Älskar eller saknar någon just nu
(X) Legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(X) Gjort en snöängel
( ) Fuskat när jag spelat spel
(X) Varit ensam
(X) Somnat i skolan/på jobbet
(X) Använt ett falskt ID
(X) Tittat på en solnedgång
( ) Varit med i en jordbävning
(X) Pratat med mej själv
(X) Vunnit en tävling
(X) Gått mot rött
(X) Varit med om en bilolycka
(X) Haft kramp
(X) Känt mig som en utstött
(X) Vrickat foten på en sten
( ) Ätit ett helt glasspaket på en natt
(X) Dansat i månljus
(X) Gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(X) Varit vilse
(?) Varit på andra sidan landet
(X) Simmat i havet
(X) Känt som om jag håller på att dö
(X) Gråtit mig själv till sömns
(X) Lekt polis och rånare
(X) Sjungit karaoke
(X) Betalat för mat med bara mynt
(X) Skrivit ett brev till tomten
(X) Gjort upp eld på en strand
( ) Förstört en fest
(X) Fått en önskan uppfylld
( ) Haft sex med en apa
( ) Hoppat från en bro
( ) Ätit hund/katt-mat
(?) Sårat någon
(X) Sjungit i duschen
(X) Pratat i telefon i mer än två timmar
( ) Inte duschat på en vecka
(X) Är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(X) Blivit puttad i en pool med kläderna på
(X) Ramlat från hög höjd
(X) Blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) Haft sex med min partners kompis
(X) Brutit ett ben i kroppen
( ) Fångat en fisk och sen ätit den
(X) Blivit opererad
(X) Varit medvetslös
(X) Skrattat så mycket att jag grät
(X) Sovit naken
(X) Pratat med en främling i mer än 5 min
(X) Pratat med en främling i telefon mer än 5 min
(X) Gett en uteliggare mer än 20 kronor
( ) Spottat på någon jag ogillat
(X) Slagit till någon
( ) Hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt
(X) Varit svartsjuk
(X) Dansat på baren
(X) Badat naken på offentlig plats
( ) Varit i Moskva
(X) Varit i mer än 4 länder
( ) Vunnigt en poker-tävling
(X) Spelat fotboll full
(X) Rökt vattenpipa
(X) Ramlat på krogen
( ) Gjort lumpen
(X) Ramlat in i en taggbuske

Den sista tycker jag är riktigt klockren, för vissa av er har ingen aning om hur duktig jag är på att ramla, både i nyktert och onyktert tillstånd. Shiet alltså.
Det tog itne så lång tid med den här listan som jag hoppats. Kanske fem minuter på sin höjd. Vad göra nu medan jag väntar?

Klipp eller ej klipp?

Sitter på Ub nu och skriver på min boksammanfattning, har inte kommit särskilt lång. 57 ord typ...av 1000, tjiho!
Tror ja ska bege mig ner på stan om typ en timme och se till att byta ett par leggings som pajjade efter första användningen. Icke bra.
Tror även jag ska impulsklippa mig kl 18:45, jag är bara så jäkla snål, så jag vet inte om jag har råd. Iofs var det evigheter sen sist jag klippte mig, nämligen i maj, innan brännbollsyran, sjukt längesen!
Aja, 350:-, är det värt det? klipp klipp.
Får fundera på saken!

Playdate på fredag!

Hej! Glömde bort det där med att blogga igen!
Igår va en riktigt produaktiv dag faktiskt. Jag hade Wilma hela dagen men lyckades ändå med konststycket att läsa ut en bok på 244sidor som jag ska på skolan och skriva en sammanfattning om snart. Förutom det så va jag och Wilma på några härliga långpromenader där hon faktiskt  skötte sig riktigt riktigt bra!
Gårdagens sista långpromenad blev faktiskt ännu mer lyckad. Jag och Wilma träffade en annan tjej med en liten Aussie Shepard hund som inte var äldre än 1 år, och de verkade faktiskt gilla varandra och lekte som tokar bakom Ica. Vi tyckte att det gick så pass bra så jag och tjejen som heter Cecilia bytte nummer och ska kanske träffas på fredag och låta de leka lite längre, på en liten större yta. Wilma kommer att älska det! Jag hoppas bara hon inte springer bort om jag släpper henne lös utan koppel.....iih. Håll tummarna!

Nu ska jag snart gå och måla på mig ansiktet och bege mig på skolan för ett buddymöte. Snart har det ju gått en hel termin och det är snart slut på buddyaktiviteter. En tysk i min grupp är så söt och frågade om han får vara i min grupp även nästa termin, naaaw, sötis! Klart han får det liksom!
Jaja, sminka var det ja.

Vi hörs!


                                


Monster i koppel.

Ojojoj idag fick vi sova ända tills väckarklockan ringde vid 9:30, och inte ens då ville Wilma upp och kissa. Håller tummarna för att hon lärt sig det där nu.
Något annat hon har lärt sig sen sist är "loss", väldigt praktiskt då man leker apport med henne. Förövrigt så kom vi precis in från en promenix och hon uppförde sig som ett monster, jag vet inte vad det är som far i henne ibland då hon helt vägrar gå fint i kopplet. Hon är faktiskt bättre på att gå utan koppel än med. Aja, man kanske inte får ha för stora krav på henne då hon bara är 12 veckor. Eller?
Nu dags för middag tror jag, blir något så lyxigt som snabbmakaroner och sojakorv, kanske med en klick ketchup om jag har tur. Vi måste verkligen storhandla, snart kommer kylskåpet eka tomt!
Höres!

Tjipp!

om vi stänger kl 16, försvinn då kl 15:57.

Glömde bort det där med att blogga igår...va en så otroligt seg och tråkig dag. Jag gjorde i princip nada.
Idag har jag däremot varit duktigt och jobbat mellan 12-16:15....eller det skulle vara 16:15 men jag kom inte därifrån fören typ tio i fem. Alltså kunder som inte förstår att om vi stänger kl 16 så vill vi gärna stänga kl 16 också. Fick typ säga åt dom tusen ggr och ändå gick dom runt och strosa. GÅ UT FÖR FAEN ville jag typ skrika, men så får man ju inte uppföra sig.
Sen jag kom hem har jag typ inte gjort nått...diskat, käkat mat, tittat på tv och väntat på att min karl och voffsing ska komma hem nån gång.
Aja, ett till glas rött på det här så kanske det löser sig.

Pusshej!

Sömn!

Ja jisses. Jag gick på skolan, lämnade in boken som det varit sånt tjat om, tittade lite på alla utbytesstudenter som visa upp sina länder och sen gick jag och skulle sätta mig och plugga i UB. Tji fick jag, efter typ 15 min var jag så trött så jag höll på att somna mitt i fåtöljen på UB bland allt folk. Blev tvungen att gå hem. Väl hemma så är det nån som har brutit sig in i Johans bil och pajja massa rutor, kul skit liksom.
Jag blev så less så jag tog Wilma med mig och gick och la mig på sängen, somnade på några sekunder och nu typ en timme senare sitter jag här och ser ut som döden själv. Sjukt trött tjej, varför?
Wilma visade förresten upp sina konster för Johan idag, så säger han: - kan hon bara göra det med godis, det är väl inte så bra? Det var tydligt att han inte var lika imponerad som mig....

Mörkt är det ute också men inte lyser lamporna de sätte upp än. Varför det kan man undra? Är det bara för syns skull man satt upp dom. Alltså dagsljus syns, eller är det inte meningen att man ska se dom på kvällen med (framförallt)?

Lite mat på det här så kanske jag vaknar till.
Pusshej!

Ljus i mitt hus (eller iaf utanför).

Tja! Tog en ännu lite längre sovmorgon idag. Tänkte att det var jag värd då jag ändå inte har nå lektioner idag utan bara måste till skolan för att lämna tillbaka boken jag lånat.

Igår började dom sätta upp jullysena i trädet utanför vårat fönster, och nu är dom färdiga tror ja. Kommer bli så snyggt när det börjar mörkna och träden lyser upp lite i mörkret. Tror nästan jag ska ta ett kort och visa er.
Tjiho snart är det jul också, så himla mysigt. Massa härliga dofter, tända jul, julmusik (är det för tidigt att börja spela lite julmusik redan nu?) och man får träffa alla nära och kära. Längtas! Men innan julen kommer så måste man ju se till att klara av skolan, shoppa lite julklappar och förhoppningsvis jobba lite så man har nå pengar att sätta sprätt på.
Aja nu kurrar det i magen så det blir till att duka fram lite frukost till mig själv (Wilma fick redan kl 8) och sen ska jag fräscha till mig och bege mig till skolan.

Vi höres! 

Duktig tjej!

Hon har lärt sig "vacker tass"!
Jag är helt faschinerad!


Tvätt

Jisses vad vi hade tvätt. Har sprungit fram och tillbaka till tvättstugan tusen vänder redan. Och ändå är jag inte klar än, måste iväg och hämta mer snart igen...urk.
Imorgon ska jag se till att jag kommer ihåg att lämna tillbaka en bok till UB, annars blir de sura på mig. Buhu liksom.

Aja, be right back...


6 timmar på raken!

Jippie! Wilma va jätteduktig inatt, sov från och med att Johan var ut med henne halv två då han kom hem till och med att min klocka ringde idag halv nio. Lycka! Hoppas det håller i sig med sovandet, för det är sjukt skönt att slippa gå upp klockan sex och sen försöka skynda sig att somna igen, innan man ska upp kl 08 på riktigt.
Förövrigt så har hon hamnat i en till mammaperiod. Sitter jag i soffan och hon ligger bredvid, så måste hon hänga med om jag skulle resa mig och gå till köket. Lika om jag står och diskar och hon ligger på golvet bredvid, då måste hon hänga med in till soffan om jag går och sätter mig. Jag tror i och för sig att det har att göra med att vi har börjat ensamhetsträna med henne, och att hon anar att det kan vara så att hon blir lämnad ensam. Även om så bara för en kort stund.

Jag måste iväg på skolan snart, tänkte va tidigt idag men det sket sig då Wilma sov så länge, då ville jag också passa på liksom. Nu sitter jag i alla fall och trycker i mig lite frulle sen blir det till att borsta gaddarna, måla på ansiktet och bege mig till datorsalen för att fixa sista lilla med Pm:et som jag inte alla är nöjd med.

 Wilma älskar snö!

Tjarå!

Sen sist jag skrev..

...har det hänt en del. Jag har till exempel skaffat en liten voffsing! Hon är sötast på jorden. Wilma heter hon och är en 12 veckors gammal blandrasvalp. Det är ca 50% Border Collie, 25% Dalmatin och 25% Kelpie i henne. Supersöt och jätteduktig (oftast). Tänkte att jag kanske ska blogga lite om hennes framsteg. Det är ju i alla fall nått som händer i mitt liv. Jag tränar just nu lydnad med henne och försöker få henne så duktig som helst.
Hon kan redan sitt namn och kommandot "sitt". Vi har tränat massa på "ligg" de senaste veckan och idag lärde hon sig det, tjoho! Hoppas hon kan det imorgon bara, haha!

Det nästa hon ska lära sig är "vacker tass", det går lite trögt, hon är väldigt konfunderad över varför hon ska lyfta på tassen....men snart förstår hon väl, hoppas ja!
Aja, mer om detta imorgon för nu måste jag sova. Så här ser hon ut i alla fall!
Sötast va?!?



1557 ord.

Okej, nu orkar jag inge mer. Det blev 1557 ord istället för 1000, och då vet jag inte ens om jag är klar. För enligt mig så är det inte så vettigt det jag har skrivit. Jaja, jag tror jag skriver ut det och tar hem och läser igenom. Kanske får jag någon slags snilleblixt hemma i soffan och vet hur jag ska få bort ordbajset och korta ner det 557 ord. Håll tummarna!
Nu ska jag ut i kyla och hem till mina 3 älsklingar som väntar på mig där hemma.

Pusshej!

Bara 1000ord.

Alltså hej igen. Jag sitter fortfarande och pluggar...eller ja försöker plugga. Det är så himla knivigt för jag väger typ mina ord på guldvåg, man får bara använda sig av 1000 ord, och jag är redan upp i 700+, och då har ja bara skrivit, syfte, metod, och liiiite på resultatet. Hur ska detta gå?!

16 November 2010

Its been a while. Det va sjukt längesen jag blogga! Anledningen till varför jag bloggar nu är för att jag sitter på skolan och ska egentligen plugga men jag orkar inte. Någon gång i början på september tror ja det va senast jag va in här och skrev. 
Tror ja ska försöka ta tag i bloggande nu igen, om jag orkar. Det brukar ju komma små sug som gör att jag börjar igen, så håller det i sig i några veckor och sen tröttnar jag igen. Mitt liv är helt enkelt inte så intressant så man kan skriva om det i flera veckor.
Men jaja, får se vad som sker den här gången.

RSS 2.0