Föräldrarna Stoltz.

Idag saknade jag min mamma och pappa. Sån tur då för mig att dom kommer upp på torsdag och ska pyssla om mig, helt underbart. Dom ska få äran att sätta upp två nyköpta hyllor åt mig, hjälpa mig med lite andra småsaker och sen så ska vi gå på Taj Mahal, äta god mat och bara mysa. Jag längtar!
Pappa fyller förresten år imorgon, mitt på självaste första april, så ja, han är ett riktigt aprilskämt, och mamma fyller år på fredag så det känns som att jag måste iväg och köpa presenter.
What to buy egentligen?! Några förslag? Jag tänker mig nån slags upplevelse av något slag...


!

Jag blir tokig! på folk som inte använder kommatecken! Och börjar alla meningar med och! Och har utropstecken istället för punkt! Som elin skulle ha sagt det går på min nerv!

Manboobs

Ibland kan man bli avundsjuk på karlar som har större bröst än en själv.



Hejdå Mäx!

Nu har jag precis hjälpt Max till Taxin, tanken var att han skulle åka buss men packningen tog lite längre tid än väntat. Han åker ju hem till Berlin idag, buhu, man har liksom vant sig vid den där tysken nu...
Men han kommer ju tillbaka lagomt till brännbollsyran i Maj, woho!


Måndagspepp!

Den är låten är så grym att den gör mig pepp till och med på en måndag....inte illa va?!


So ist Leben.

Jag är trött, men nu är det dags för skolan och diskussion av en bok jag inte läst....


!!

Hejhå jag vill ha sommar nu!!

 Sthlm Maj -08

Lite bilder från helgen:

Fredagen:

 Maria, Linnéa, Elin

 Malin, Tiernan, Max!

 Linnéa och Sneaky Steve (Jag)

 Jelena, Linnéa Malin o Maria.

Lördag:

 Partyparty.

 max o jag promenerade.

Söndagen:


 Vi gick på Basket, Heja Comets!

Klenjan

Oj nu är det sommartid! Nu fick vi en timmes mindre sömn, jag känner mig lite lurad och snopen. Men snart är det Skogis, då blir allt bättre igen. Mmmmh Skogis!

Sliten.

call me klumpen.

Jag ska tydligen iväg på fest, tydligen ganska snart också. Min hjärna känns som en liten klump av ingenting, jag orkar inte tänka, bara leva.
Har svullat godis både till frukost och lunch, och nu när jag försökte få i mig lite riktig mat så fanns det helt enkelt ingen plats kvar...känns alltså som att fyllan kommer slå till med full kraft ikväll. Kan ju bli intressant för alla som vill bevittna.
Förutom allt godisätande så har jag gjort mig mätt på vatten, det skvalpar i min mage av alla de liter jag druckit i försök att återställa vätskebalansen i min kropp.
Jamen som sagt, snart dags att bege sig....vad ska ni hitta på ikväll? Ses vi i dimman?

Pusshej.

igår var skoj, men nu...

är jag trött och vet inte alls om jag orkar med fest ikväll.

Mööhp

Va konstig min blogg är, ibland skriver jag och publicerar och då vägrar inlägget dyka upp. Why is that? Känns ju inte så kul att publicera om något flera timmar senare bara för att det inte villa visa sig tidigare.
Nu sitter jag och önskar att någon ska komma och servera mig frukost på sängen, ge mig ett mirakel alltså. Snart är det i alla fall dags att släpa iväg sig till Iksu för en timmes Badminton och sen eventuellt lite kondition på det. Kommer vara skönt efteråt, men nu känns det tungt.

Ikväll är det EPP på Corona som gäller, vi ses väl där kl 15 för pizza/våffelbuffe?!

.

Vilken liten tönt du är...jag blir less.

Bebbe blev gammal!

Ni kom väl ihåg att gratta Danne igår när han fyllde år?!
Inte det? Shame on you...



Twittra med mig?

Skaffa en Twitter nudå!!
Gå in på Twitter.com skaffa en profil och lägg till mig, sök antingen på "Frida Stoltz" eller på "Fridolita". Det är lite som facebooks-statusuppdateringar, fast fristående. Och man kan göra det från mobilen med.
Kom igen.

Idag och igår.

Här är vad jag shoppat:



* En tröja från HM.
* Smink + Nagellack från HM.
* 2 par Leggings + Tights från HM.
* Jeans-leggings från Gina.
* BH från Kappahl.
* Små vantar till Walter från Kappahl.
















Min mat igår, (visserligen ogräddat, men ändå!)

,

Jiho, idag är idag.
Sätta sprätta på pengar är alltid roligt...

Tjarå.

Har jag sagt att jag gillar House?

House - Look that way!
Girl - Why??
House - beacause your gonna puke and i dont want it on me...
Girl - *pukes*

Pengar in, pengar ut.

Jag längtar tills imorgon! Då ska jag sätta sprätt på pengarna vi fick idag. Tanken är att jag ska hitta en ny skön BH, ett par snygga sneakers, köpa sand och spån till Perman, eventuellt hitta ett par jeans, och kanske nått snyggt att ha på mig till helgen. Nått mer? Jao, det ska va alkohol då och mat inför nästa vecka.
Jag väntar....

Grön smördeg.

Oj, kom ganska precis hem från Iksu. Det var så himla roligt att träna idag, allt gick som en dans. Först powerwalkade jag i ca 40 min, sen joggade/sprang jag i 30 min kanske. Efter den uppvärmningen blev det gymmet och lite rygg och mage. Skoj skoj!

Jag kände mig lite extra kreativ idag också, så jag har ställt mig och gjort nå slags knyten med spenatsmördeg, ost och quornfärs. Ni kan få se nån bild sen, ser lite äckligt ut om jag ska vara ärlig, men det kanske blir gott?!
Förresten så står det på förpackningen till smördegen att den ska vara inne i ugnen enligt recept eller tills den är gyllenbrun....eeeh, om man varken har recept och degen är grön då? Jag tror knappast den blir gyllenbrun då...

L8r.

Upp med tuppen.

Kan någon köpa en rullgardin åt mig? Det är nämligen inte särskilt kul att vakna med solen varje dag...
Nu måste jag skala en morot och borsta gaddarna, sen är det dags att bege sig till universitetet och ha min hat-lärare i 4 timmar, fy farao!
Förresten, Elin tycker att man ska gå med i Twitter.com, något man ska satsa på kanske? I så fall måste ni ju också joina så jag har någon att stalka.

Tjarå!


Jag borde äta mer pepparkakor.

Oj, jag har blivit så elak på sistone...måste sluta med det.
Nu ska jag sova i alla fall, känns som att det behövs! Behöver även boktips, har precis läst ut Harlan Coben´s Ett enda ögonblick, den va bra med ett oväntat slut.

Godnatt!

Dom där tyskarna asså....

Idag diskuterade vi en tysk barnbok på litteraturlektionen, "Der Bär auf dem Försterball".
Är det bara jag som tycker det är obehagligt och äckligt att männen i boken har snoppar till näsor?

 Snopp-näsa.


V.13

Måndag: Skola 10:15 - 17:00, Iksu, Bak och plugg med Elin.
Tisdag: Skola 13:15 - 17:00, ?
Onsdag: Skola 13:15 - 17:00, Iksu, plugg?
Torsdag: Stan, Iksu, slappa.
Fredag: Badminton, Epp, Avskedsfest för Määäx?
Lördag: Slappa? Festa? Se film?
Söndag: Iksu?, Skogis.

Lite bilder från Korrefesten!

 Terran och Marre posar!

 Vi tre.

 Terran med klasskompisar.

Massa tyskar och jag, (och nej det är inte mina trosor det är en underkjol.)

 Posar!

Gullepluttisötislillisälskling!

Hela dagen idag har jag gosat järnet med min söta systerson. Han var mest trött och sussade men precis innan vi skulle åka till Agneta och äta så bröt kaoset ut. Han låg på skötbordet och Jonas skulle byta blöja, då tjillevippen började han kissa som en galning och allt spred sig som en rännil på golvet, Walters hår, Jonas strumpor och allt annat som var i närhet. Det blev med andra ord dags för snuttens första bad hemma. Han plaskade som en tok och verkade trivas....sen bröt helvetet löst igen, han skrek och skrek och skrek och när vi tog upp han och la han i en handduk på sängen, då blev han lugn igen, sen skrynklade han ihop ansiktet och ut kom en gigantisk bajskorv mitt på handduken, tvätta tvätta och sen gallskrik i 10 min. När jag sedan tog upp honom passade han på att kräkas ut lite sörja och sen var han lugn och sussade vidare.
Intressant va?

Här är två sötis bilder:

 Plutten!

 Walter med favorit-moster.


Walter

Japp nu ska jag bege mig till Övik och se min systerson Walter för första gången. Jag ska även hämta hem min sambo Perman så ska vi gosa hela kvällen.
Ha en trevlig dag, själv ska jag pussa bäbis hela dagen...


Jawohl...

Jetzt geht´s los!

Pepp!

  Japp jag är trött men redo, bring em´ on!

Ps. När blev mitt hår så långt? Klipp mig....

Korrefest på peddan!

Ikväll är det korrefest hos oss, jag är peppad!
Känner på mig att det kommer bli massor med folk här och folk är ju nått jag gillar. Kom du med?!

Men nu dusch, kom precis från Iksu, blev ganska slappt idag, glömde Mp3:n så jag kunde inte ro och hade sån träningsvärk i armarna så det blev jobbigt i gymmet. 30 min på löpbandet och sen ca 1 timme rygg, ben och magträning.
Ja dusch var det ja...

,

Jag är trött, men nu blir det Iksu.


Filmtips!

Om det nu är möjligt så måste ni gå och se filmen "Hilde". Filmen utspelar sig i tyskland och är alltså på tyska, och jag vet inte om de kommer att översätta den till engelska, så därför kanske det blir lite svårt att se den. Jag såg den i Würzurg när vi var där, och den är riktigt bra.
Den handlar i alla fall om en tysk sångerska (Hilde Knef) som levde under andra världskriget. Hon klädde bland annat ut sig till soldat och deltog i kriget, allt för att vara nära mannen hon älskade.
Hur som helst så är musiken underbar, och det här är min favorit, älskar hur hon rullar på R:n...



"Für mich soll´s rote Rosen regnen,
mir sollten sämtliche Wunder begegnen.
Die Welt sollte sich umgestalten,
und ihre Sorgen für sich behalten."

Good times.

Varför gå på bio när man kan ladda hem?
Snart blir det Shopaholic tillsammans med Ajlin och Mäx.

Guess who?



Någon var vild och vågad i tisdags....

I like!

Oj! Nu är det ordning och reda i mitt hem igen, och mina väggar är såååå fina!
Håller på och tvättar kuddfodral och överkast  nu, så det ser kanske lite stökigt ut, men det är iaf på väg att bli stiligt.
Surfar runt på Ikea.se nu och letar efter nå bra hyllor, nya gardiner och kanske till och med en byrå. Finns så mycket snyggt, vill ha nästan allt!

 Före...

 Efter...

Döingen.

Natten till idag kan ju vara den värsta natten på länge. Inte nog med att allt i mitt rum står på hög i mitten på rummet och är inplastat (även sängen alltså) så jag blev tvungen att sova på en 1 dm tjock bäddmadrass, jag blev även tvungen att böka runt med den där "freestylen" och undvika att trassla in mig i alla sladdar. Jag somnade inte fören halv tre kanske....och klev upp halv sju. Oh så pigg jag är nu...not. Känner mig sjuk, sjuk och sjuk. Vill mest av allt in i mitt rum, men målarsnubben är inte klar fören om en timme kanske, så här sitter jag och hänger i köket med min dator och tittar på House avsnitt som om det inte finns någon morgondag.

Har förresten fått Spotify-konto gratis, himla schyrre vill jag mena, nu är ju musiken till korrefesten säkrad!

´

fy fan.

Åååh, Bajsungen!

Nu har jag sett "Slumdog Millionare", vet faktiskt inte om jag tyckte den var bra eller dålig. Den var nog mest, liksom...eeh, ne jag vet inte. Spännande kanske, fast ändå inte. Ni får väl helt enkelt se den själv, så kan vi föra en liten diskussion sen. Då får ni även veta varför jag och Max kallar huvudrollsinnehavaren för "Bajsungen", och varför det kan vara en dålig egenskap att sjunga bra...särskilt om det finns en sked i närheten.

Just nu är jag typ glad, pepp och skoltrött, hur nu det går ihop. Glad är jag för att snart kommer våren och då är det inte långt kvar till sommaren! Pepp är jag inför lördagen, fy fan va roligt vi ska ha! och skoltrött är jag för att, ja det kanske ni kan lista ut själv.
Förresten så upptäckte jag en viktig sak idag, något som ändrats med mig genom åren, ändrats på ett positivt sätt. Jag har nämligen alltid förut varit livrädd för att prata inför folk, hålla föredrag, presentationer osv. Jag brukade vanligtvis vara nervös flera dagar innan och sen när jag stod där fick jag kämpa för att få fram det jag skulle ha sagt.
Så var det inte idag när vi höll vårt föredrag, visst stakade jag mig på några ord, men det va ändå av någon konstig anledning roligt att stå där och ha allas uppmärksamhet! Jag är nog ämnad för lärarjobbet ändå, all lights on me liksom. Ska jag bli lite spacig nu kan jag lägga till att det kan ha med mitt stjärntecken att göra....att jag är Lejon och vill stå i centrum alltså.

Nu får det va nog med svamlande för idag, måste upp redan halv sju imorgon, för målarnissarna kommer sju och vill väl gärna börja med sitt pysslande direkt, och inte behöva vänta på att jag ska borsta tänderna osv.
En liten godnatt-visa får avslutat det här osammanhängande inlägget.

"Goodnight, sleep tight, and don´t let the bedbugs bite!"


El utan plast?

Jag bor i ett kaos, och alla mina grejor är inplastade och inskjutna i mitten, så jag kan inte leta fram sladden till telefon och ladda in bilderna och visa er heller. Fan. Jag får sova i hallen i natt, på en madrass. Ni som har varit hemma hos mig vet att jag inte ens har en hall...så det blir spännande.
En fråga bara...kan man använda kontaktuttag trots att det inte finns någon såndär plast utanpå? Vet inte hur jag ska förklara bättre, men jaja, ge mig ett svar för annars dör min dator snart. Jag är rädd att få en stöt liksom...

Oj, nu måste jag gå. Träffa Max på ica om 2 min....filmkväll, yay!

Ciao.

...bara en liten parantes.

Åh, jag älskar rödlök, oliver, mörötter, bubbelvatten, ruccola, mörk choklad och vitlök.
Inte alltihopa tillsammans dock...


24-timmars EKG.

Så här snygg har jag varit idag på skolan.
Så här snygg har jag varit framför massa gymnasieelever då jag och Elin höll vår föreläsning om utlandsstudier och Würzburg. Jättesnygg alltså!
Ser ut som att jag har går omkring med en gigantisk Freestyle, inte så hippt.




Feeksgt.

Oj, idag känner jag mig som den lurade. Det blir fest ikväll, fast inte så galet som det brukar vara. Jag ska ju få mitt EKG-band imorgon, så jag vill inte vara alltför bakis.
Jag och Elin ska även ha "föreläsning" inför 2000 pers om utlandsstudier och würzburg, känns inte så roligt. Fy fan!



Förresten så är jag glad...

Kenny Starfighter!

Liiiisa vi måste gå och se Kenny Starfighter tillsammans!
Han är ju coolast på jorden. och nu har dom gjort en film som har biopremiär den 25mars!!


...

Waiting for a sign...


Åh, jag längtar till sommarn!


Handskar!

Tralalah för att jag är glá. Vilken kick jag får efter jag tränat! Blev 45 min på löpbandet, 15 min på roddmaskinen och sen 30 min i gymmet.
Dom hade även utförsäljning på sportaffären där i IKSU och jag lyckades fixa till mig ett par träningshandskar för 125 kr, halv ordinariepriset! Yay!
Har precis tryckt i mig en sallad innehållande morötter, rödlök, gurka, tomat, quornbitar, ruccola/spenatsallad, och oliver, blev jättegott, men jag förstår inte varför jag inte äter morötter oftare. Nu kommer jag väl bli orange snart av allt morotsätande...



Mina nya handskar!

V.12

Nu ska jag ta tag i mitt liv igen, träning minst 3 dagar i veckan (helst mer...), hälsosamt ätande och mycket roligheter. När vi var i Würzburg så insåg jag hur mycket man faktiskt kan hinna med på en dag bara man går upp i tid och är lite effektiv. Från och med nu ska jag alltså bli fröken effektiv...

Hitills ser min vecka ut så här:
Måndag: Skola 13:15 - 15:00, IKSU, Städa.
Tisdag: Mentormöte 12:00, Skola 13:15 - 17:00.
Onsdag: Få EKG-bandspelare för att kolla hjärtat 10:00, Informationsmöte för gymnasieelever(?), IKSU.
Torsdag: Skola 08:30 - 12:00, Plugga, IKSU. 
Fredag: IKSU, Epp-date med tandemtyskarna?, Party?
Lördag: Slappa, Middag med korren, KORREFEST!
Söndag: Skogis, slappa, läsa bok.

Mitt liv är spännande just nu.

Är inte dom här låtarna väldigt lika varandra?

Malena Ernman - La voix



Fredrik Kempe - Vincero



Början och uppbyggnaden av låtarna är ju precis likadan. Skillnaden är att den sista låten har några år på nacken och sjungs av en man istället för en kvinna.
Åh det här stör mig...

Jag gillar den här låten...


What to watch?

Va sjukt att det är det helt plötsligt går så mycket bra program på tv en söndag!
Ettan: 21:15 Nip/tuck
Trean: 21:00 Fun with Dick and Jane
Fyran: 20:30 Parlamentet 21:00 Beck
Femman: 19:00 Gossip Girl 20:00 Wipe Out
Sexan: 19:00 Miami Ink 20:00 Herren på täppan

Som sagt....sjukt!

Allmän uppmaning!

Alltså folket antingen så måste ni börja blogga oftare så att jag har något att läsa, eller så får ni helt enkelt ge tips på vilka bloggar ni läser. So do it! 

Nu är det Wipe out på tv och till det blir det Koffeinfritt kaffe och hembakade kakor.
Cya! 

,

Entweder...oder.

Rex.

Igår var det utgång tillsammans med Max och gänget, vi gick på Rex och jag ska erkänna att jag var faktiskt lite tveksam innan till hur kul det egentligen skulle bli. Har aldrig haft riktigt roligt där, men igår var ett undantag, hade riktigt skoj!
Snart är det dags för skogis, ska bli mys.
Ikväll blir det kanske också mys, beror på om min mobil klingar eller inte...

Seeya!


Sjukt.

Har ni hört om skottlossningen i tyskland? Den skedde ca 23 km från Stuttgart där jag och Emelie jobbade hösten/vintern -07. Jag var ju i tyskland då det skedde, och jag kan berätta att även fast jag befann mig flera mil därifrån så pratade folk om det hela tiden. Jag förstår mig inte på hur det kan hända, en människa måste ju vara helt körd i botten för att göra något sådant. Det kan ju inte finns någon utväg om man gör något sånt.
Killen gick in på sin gamla realskola och sköt ner 9 elever och 3 lärare, sprang sedan vidare till ett hus för psykiskt sjuka, sköt ner en trädgårdsarbetare, tog en bilförare som gissla, åkte till en bilaffär sköt en försäljare och en kund på parkeringsplatsen, sköt två till försäljare och blev slutligen skjuten i benet av en polis...då riktade han pistolen mot sitt huvud och sköt sig själv till döds.
Det visade sig senare att "Tim" som den 17åriga skytten hette hade vårdats på psykologiklinken förra året men av någon anledning slutade han i september. Kvällen innan dådet hade han suttit på ett chatt och skrivit vad han planerat att göra, "lägg namnet Winnenden på minnet!".

Idag går Tim´s mor/farföräldrar ut i tidningen bild och förklarar att deras barnbarn "var en så lugn kille, ingen hade kunnat ana detta osv.."
Jag förstår mig inte på....

Här är två artiklar (på tyska) från tidningen Bild:
Själva händelseförloppet med video.
Intevjun med mor/farföräldrarna.

Stoltaste mostern.

Jag har blivit moster till en liten grabb!!
Igår strax efter fyra föddes han. Åh jag är så glad att allt gick bra, och jag sa ju hela tiden att det skulle bli en pojke, gjorde jag inte det va?! Han har Emma´s ögon och Jonas mun.
Redan imorgon ska jag kanske åka ner och pussa på alla tre....


 Han kan ju va sötast på jorden!

...

Jag vet inte om jag fortfarande är full eller om jag börjar bli bakfull och ful.

Alkoholhaltiga drycker.

Igår var faktiskt riktigt roligt! ....fast nu är jag dödare än någonsin.
Vi hade vinprovningen på Bürgerspital här i Würzburg, och det var vår lärare Ingela som höll i den. Fyra olika vita viner fick vi prova, från halvtorr till torr. Första vinglaset gick knappt ner för mig, var så fruktansvärt äckligt, kunde inte låta bli att grimasera och hålla på, men som tur är så blev det bättre och bättre ju mer man druckit!
Vi fick höra massa anekdoter om vin tex, vart det framställs, vad druvan heter, vad det är för skillnad på kvalitetsvin och kabinett, och vilka prädikatsvinerna är.
Efter vinprovningen drog vi vidare för att möta upp med Johannes, han tog med mig, Elin och Hanna på en mysig cocktailbar där drinkarna var reducerade till halva priset just den kvällen. Drack någon som hette "Chocolate Kisses" och en som hette "Poolside tropic", den första var riktigt god, med Likör 43, hasselnötssirap, grädde, mjölk och nån mer aloholhaltig dryck, men den andra den både såg förskräcklig ut och smakade hemskt.

Idag har vi en låååååång dag. Från halv nio till halv sex ungefär, kommer kännas som foreever, jag är så jävla trött. Ögonen ramlar ihop på mig och jag vill mest krypa ner under täcket igen. Men det får jag inte! Nu ska jag nämligen upp och sminka mig, snart är det frulledags och sen bär det av.

See ya l8r!


vinprovning.

Snart ska vi iväg och äta på Mackedonken, sen blir det weinprobe tillsammans med lärarn.
Och jag är trött. Jag tycker inte ens särskilt mycket om vin...särskilt inte om jag måste betala dyra slantar för det.


Guten Morgen!

Nu sitter jag här nyduschad och mindre grann, en timme kvar tills jag och Elin ska käka frulle. Jag är för mycket av en tidspessimist, hade ju kunnat sova åtminstone en halvtimme till.
Idag ska vi iväg till två nya skolar, och sen efter det ska vi upp på fästningen tillsammans med Sebastian, Ellen och dom. Ikväll har vår lärare propsat för vinprovning, så det får vi se till att klara av någon gång efter "bestigningen" av fästningen. Är vi lite lulliga efter provningen så blir det antagligen utgång med Sven och Johannes, fast inget större....det spar vi till på onsdag!
Nu är det bara några dagar kvar tills vi ska hem, jag längtar lite grann, mest efter Perman och mitt badrum. Det är så jäkla jobbigt att dela badrum med annat folk, måste liksom ut i korren och ränna mm, plus att duschen inte är speciellt rolig.
Aja, dags att sminka sig kanske, och sen ta en lite PN innan det är dags för frullen.

Tjipp!


Tjejer kan...

Bierbong!
När man vill visa att man är viking.


Morgonstund har guld i mund.

Trött, tröttare, tröttast.
Åh, känns inte som att jag har sovit någonting alls juh! Jag vill susse mer, men det får jag inte, snart ska vi nämligen iväg på en special gymansieskola. Jag vet inte om det betyder att eleverna där är "speciella" eller om de har speciella utbildningar etc. Spännande och se vilket av det det är.
Ikväll ska jag även göra ett nytt försök och ta mig iväg på "Schwedische Stammtisch" ni vet det en-gång-i-veckan-träffas-vi-med-anknytninga-till-Sverige, förra veckan fick jag sån hjärtklappning och panikångest att jag blev tvungen att gå hem. Mitt stackars hjärta var helt enkelt stressad till max tack vare det lilla antal sovtimmar jag fått. Men ikväll gör jag ett nytt försök!
Alltså, ha en bra dag så hörs vi lite senare!

Någon som ska med på Tomte Live? Mihihi!

Opernbesuch.

Den här bilden snodde jag precis från Elins blogg, jag menar vi är ju så söta trots vår bakishet. Det är ju också lite bildbevis på att vi faktiskt är så världsvana att vi går på Opera. Vi och PRO liksom!

 Ajlin & Elfriede!

 Operafolket.

Nu måste jag dock sova, har två festnätters sömn att ta igen. Efterfest is the shit, men väääldigt krävande i långa loppet.
Alltså, godnajt!

Jag har ont i hjärtat...


Hänsel und Gretel.

Hör och häpna, jag har faktiskt varit på Opera idag.....tysk opera dessutom. Hans och Greta var det, förstod inte allt för mycket, men det var ändå bra, bättre än vad jag trodde det skulle vara.
Igår var det fest, och vilken fest sen! Började med förfest iJohannes och Steffis lägenhet och efter lite dricklekar och andra lustigheter så begav vi oss till "Das Boot", det är helt enkelt vad det heter, alltså en båt som ligger och guppar på Main. Där shakade vi booty i flera timmar. Jag träffade några biffiga amerikanare som hejvilt bjöd på öl, tack och bock!
Vid halvtre tiden eller nått drog alla och jag blev kvar själv. Det är en ovana jag har börjat med, när alla andra går hem så stannar jag kvar och efterfestar med okändisar. Stället stängde först kl 05:00, så då drog jag med mitt nya gäng på efterfest, nån kille var snäll och bjöd alla på taxi, så jag brydde mig inte så mycket om åt vilket håll vi åkte åt. Imorse däremot var jag desto mer konfunderad....det visade sig att vi hade lämnat würzburg och jag fick åka U-bahn typ 20min för att ens ta mig in till stan. Pust stånk.
Ikväll blir det nog lugnt. Jag känner för lite House.

Ni då, haft en bra helg?

 Aporna: Steffi,Johannes, Elin!

 Hanna är rik & Sven är glá!

fest.

Snart äre fest! Jag hittade 19 kronors vin på tysklands motsvarighet till Ica. Det kallar jag ett fynd!




Mitt äventyr i Stuttgart.

Jag är nöjd och glad. Kom precis hem från en härlig vistelse i Stuggi, det blev som väntat party all night long. Jag fick även träffa massa roligt folk jag inte sett på typ 15månader. Sjukt kul alltså!
Jag träffade:
Nick, José, Kebabmannen, Tidningsmannen, Jani, Barry, Anne, Franscesca, "Holger", Oblomowbartendern, nya ägaren till bistro express, Lillen, Coolingen, Boluboy och massa annat roligt folk.
Äventyret började med att Elin chickade ut, hon kände sig krasslig och pank så jag åkte själv...mamma va inte så glad över det när hon fick höra. Hursomhelst, jag kom till stuggi någon gång vid 15:30 kanske ochtog bussen direkt upp till Stuggi Ost för att få se hur mitt och Emelies gamla hood hade förändrats.
Maria och Stanco våra gamla uthyrare hade byggt ett vackert tak över vår terass...nu såg det faktiskt beboligt ut.
Nya ägaren på bistro Express hade gjort om totalt på puben, inget såg ut som det brukar, massa prydnadsaker och jox överallt, och ingen av stamgästerna var där längre. Buhu.
Jag täntke helt enkelt påbörja ett spaningsarbete, men när jag gick förbi tidningskiosken skrek någon högt "HALLO! Was machst du hier!", roligt att någon kände igen mig! Efter lite tjitttjattrande med tidningsmannen så gick jag vidare mot chuckos nest, där va inte heller någon jag kände, så jag frågade efter Jani och fick veta att han var på Rewe och handla....tadah, stalkade Jani och väntade utanför tills han kom, då hoppade jag fram och skrämde han halvt från vettet.
Efter det trevliga mötet med massa chockade utrop gick jag vidare mot nästa pub för att se om jag kunde hitta nå fler kändisar.
Hittade Kebabmannen, José och Nick där. Fick till och med en komplimang av Nick, eller jag tror jag ska tolka det som en komplimang iaf, han sa nämligen att jag "blivit snyggare nu än vad jag var förut...".

Oj, det är jobbigt att skriva. Fårn och med nu kommer allt i korta drag.
Åkte till Oblomow och träffade "Holger" och Oblomowbartendern, väntade på Barry tills han kom vid typ kl 21, drog vidare till Kost bar där vi träffade massa roligt folk, som är "utlänningar" i tyskland...från bland annat Iran, England, Irland, Frankrike, Italien, Amerika, mycket skoj!
Blev en massa drinkar där och som tur var så blev jag bjuden på de mesta. Vid tolv någon gång ringde Bolu buy och jag sprang ut och hälsade på dom en snabbis. Dom försökte övertala mig att åka med dom på en sväng men jag stannade kvar hos Barry and the gang. Framåt två halvtre när nästan allt "vårat" folk börja gå så ringde Bolis igen och jag åkte iväg med dom, vi var ute till klockan var nästan halv sex på morgonen och jag bad dom släppa av mig på Hauptis så jag kunde ta ett tidigt tåg tillbaka till Würzburg. På Hauptis satt jag och vänta ganska länge så en kille kom fram trallandes å bärandes på ett paraply, han undrade vad jag gjorde där ensam och om jag inte skulle med och titta på en film istället för att sitta där och huttra. Sagt och gjort! Vaknade imorse kl 10 på soffan hos Tino och vi drog in på macdonken tillsammans, han åt hamburgare, strips och hela ballett...jag fick bara ner lite mineralvatten. Vid elva sa vi hejdå och jag satte mig på tåget på väg "hem" till Würiz.
Sjukt roligt alltsammans alltså.....förutom att tåget dog nu på vägen hem så vi blev ca 30 min sena, men jaja.

Hungrig!
Nu snart ska jag och Elin iväg och käka pizza. Svulltajm!
Måste även passa på att gå på Norma och handla om man beöhver något, imorgon är ju alla affärer stängda.


 Barry och Anne.

 Nånslags tysk o Jag.

 Amerika, England, Frankrike.

Stuggi <3

Idag är jag så glad, för idag ska jag till stuttgart, tjoho!
Vi ska först gå nån slags konstrundvandring här i stan, sen när den är slut vid typ kl13 åker jag och Elin direkt till good old Stuggi, freu mich sehr!
Är snart två år sen jag och Emelie var där och jobbade. Helt sjukt. Under tiden som har gått så har chefen vi jobbade hos gått i konka, både jag och Emelie har börjat universitetet och min tyska har (förhoppningsvis) utvecklats massor.
Jag hoppas att några gamla kändisar är där i krokarna så jag åtminstone får hälsa på dom. Rutan, Zeljko, Steven, Badi och Jochen vore det tillexempel skoj att träffa....och självklart skulle det vara ooootroligt roligt att se minen på Alex, Miri och Sabina när jag kommer förbi där, dom som hatade oss.
Kul är det i alla fall att jag ska få träffa Barry och Anne mm igen, jag och Elin ska nämligen få sova hos Barry en natt, schyrre. Jag har även bestämt träff med Boluboy and tha gang.....även fast det kanske inte är liiika roligt.

Jag vet tyyyyp redan nu vad jag vill visa Elin när vi är där....stan, stället vi jobbade på, den goda china-maten och självklart, min all time favorite: Oblomow!!

 
Barry och Jag på Oblomow 2007.

Så här bor jag:







Urk.

tröttjan.

Åh jag vet inte vad som är fel. Jag är totalt orkeslös. Har sovit sen vi kom hem vid fyra...och nu sitter jag som en halvdöd och vill mest sova igen.
Elin har varit duktig och skrivit en hel novell om vad vi gjort och lagt upp den tillsammans med lite bilder på hennes blogg. Che-e-e-ecka in dom vettja!
Nu ska jag äta den bortsovna middagen/kvällsfikat....

Hadé!

00491638568271

Hej! Här är mitt tyska nummer tills nästa fredag.
Tänkte om ni kanske vill skicka iväg ett hej eller Grüss Gott?
Nu snart ska jag iväg på öldrickande....pusshej!

Würzburg del 1

Okej allihopa, jag lever och har precis fått igång internet. Tjoho! Jag hade inte kunnat leva länge till med den fejsbok-abstinensen jag hade.
Jag har fullt upp och hinner inte blogga en massa, snart ska vi nämligen iväg på pub och träffa massa folk som...eeh, gillar svenskar? Mest av allt vill jag ju sova, inte socialisera...
 Det tog oss 24 timmar att ta oss från Ume till Würzburg, fy fan. Började 21:50 i söndags och kom fram igår kl 21:45. Sjukt lång resa som innefattade, buss, tåg, buss, flyg, buss, tåg och tåg.
Orkar inte dona med kameran nu, men vill ni se lite bilder så kan ni gå in på Elin´s blogg, jag tror hon håller på och laddar upp nu.

L8r!

RSS 2.0